Recepten > Curry van Gele Linzen en Bloemkool

Curry van Gele Linzen en Bloemkool

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Snipper de ui.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Fruit de ui en currypasta in de olie.
  4. Doe de rest erbij met 100 ml water.
  5. Breng het aan de kook en laat het daarna 15 tot 20 min sudderen tot de linzen gaar zijn.
  6. Voeg evt. meer water toe als het aan gaat bakken.

Notities

Werkt prima zonder hoofdspijs, maar basmatirijst en papadums zijn er wel lekker bij. Mangochutney kan er ook bij. Bloemkool kan vervangen worden door stukjes soja.

Currypasta zelf maken zorgt voor minder zout en suiker. Bouillonpoeder heeft minder zout en werkt ook. Zelf tomaten in blokjes snijden kan uiteraard ook en is misschien ook minder zout en suiker.

Referenties

Standaard AH gele linzen verpakkingsrecept.