Recepten > Dahl met Zoete Aardappel en Korianderyoghurt
Dahl met Zoete Aardappel en Korianderyoghurt
Ingrediƫnten
- Winterwortel groot 1
- Aardappel zoet groot 1
- Linzen rood 150 gr
- Tomatenblokjes half blik
- Koriander bosje
- Gember vers (grootte van 1 duim)
- 2 rode uien
- 1 groene peper
- Garam masala of kerriepoeder 3 tl
- Komijnzaad 1 tl
- Korianderzaad 1 tl
- Knoflook teentje
- Yoghurt 100 ml
- Bakolie 2 el
Bereiding
- Was de linzen.
- Schil het stuk gember en rasp het.
- Was de koriander, knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
- Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 10-15 minuten gaar.
- Roer de tomatenblokjes erdoor, laat de dahl zacht verder koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
- Snipper de uien.
- Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven.
- Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
- Knip de korianderblaadjes klein en roer een deel door de yoghurt.
- Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.
Notities
Dit recept duurt minder lang om te maken dan de lap tekst hierboven doet vermoeden.
De blaadjes van de koriander halen duurt wel erg lang.
Komijnzaad en korianderzaad is te vervangen door andere (gemalen) kruiden.
Zelf tomaten in blokjes snijden kan uiteraard ook en is misschien ook minder zout en suiker.
Kruiden meebakken gaat snel fout.
Voeg beetje bij beetje water toe tijdens het bakken om te zorgen dat het allemaal niet zo snel aanbrandt.
Gebruik de rest van de tomatenblokjes in deze boerenkoolstoof van het Voedingscentrum.
Referenties
Succesnummertje van het Voedingscentrum