Eier-Tomatenpastasaus
Ingrediƫnten
- Champignons 250 gr
- Eieren 3
- Tomatensaus 500 ml
- Ui middelgroot 2
- Knoflook 2 tenen
- Kruiden naar smaak 1 eetlepel
- Rucola
- Kaas geraspt
- Pasta
- Peper
- Olijfolie voor bakken
Bereiding
- Kook de pasta
- Snipper de ui, pel de knoflook, snijd de champignons in plakjes.
- Bak de ui glazig.
- Voeg de champignon toe en bak kort mee.
- Breek de eieren en voe toe in de pan.
Roer tot de dooiers gebroken zijn.
Bak het niet helemaal door.
- Voeg de tomatensaus toe en roer goed door.
- Knijp de knoflook uit in de saus en voeg de kruiden toe.
- Laat enkele minuten pruttelen.
- Serveer met geraspte kaas, rucola en peper.
Notities
Dit is een robuust gerecht dat veel variatie kan hebben.
Ipv. champignons is bijv. paprika, aubergine of courgette mogelijk.
Qua kruiden is een eetlepel groene pesto het simpelst, anders zijn Italiaanse kruiden aan te raden.
Rucola kan weggelaten worden.
Geraspte kaas kan weggelaten worden als pesto wordt toegevoegd.
Peper kan ook al in de pan worden toegevoegd.
Knoflook kan ook meegebakken worden (dan hakken ipv persen).
Deze saus past bij ongeveer 250 gr pasta.
Penne is het lekkerst bij deze saus.