Recepten > Gnocchi met Sperziebonen

Gnocchi met Sperziebonen

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dop en snijd de bonen, en maak alle groente schoon.
  2. Rooster het amandelschaafsel.
  3. Blancheer de sperziebonen.
  4. Bak de gnocchi en voeg op het laatst de tijm en bonen nog even toe.

Notities

Olijfolie erbij serveren is lekker, maar minder gezond. Tijm en bonen kunnen los erbij geserveerd worden. De bonen moeten dan wel volledig gekookt worden. Dat is iets minder lekker, maar het is makkelijker bereiden. Daarnaast kan iedereen dan een eigen keus in verhouding maken.

De gnocchi kan ook in de oven gebakken worden (+/- 30 min. op 175 °C). Dit duurt iets langer, maar je hoeft minder goed op te letten of het verbrand. Daarnaast is het resultaat meestal beter (homogener gebakken) en kan het afwas schelen.

In plaats van amandelschaafsel kunnen ook hele amandelen gebruikt worden. Deze kunnen worden geroosterd in de oven (+/- 15 min. op 175 °C). Daarna kunnen ze worden gemalen in een keukenmachine. Het is iets meer moeite, maar het is wel lekkerder en goedkoper.

Referenties

Naar Het 5 or Less Kookboek, Chicks Love Food, 2014, blz. 76.