Linzenschotel Cajun Paprika
Ingrediƫnten
- Paprika's 3
- Tomatenblokjes blik
- Aardappel zoet 400 gr
- Linzen (groen) 350 gr
- Knoflook 3 tenen
- Cajunkruiden 2 el
- Selderij 40 gr (gedroogd 1 tl)
- Bakolie 1 el
Bereiding
- Kook de linzen 20 min zachtjes.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes van ca. 1 cm.
- Snijd de paprika in stukken.
- Bak de zoete aardappel met de kruiden 8 min. op middelhoog vuur.
- Pers de knoflook boven de pan en bak kort (2 min.) mee.
- Voeg de paprika en tomaat toe en verwarm 5 min. door.
- Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. door.
- Snijd de selderij fijn en roer dit door de schotel.
Notities
Als je gedroogde selderij gebruikt, voeg die dan toe bij de tomaat.
Zelf tomaten in blokjes snijden kan uiteraard ook en is misschien ook minder zout en suiker.
Kruiden meebakken gaat snel fout.
Voeg beetje bij beetje water toe tijdens het bakken om te zorgen dat het allemaal niet zo snel aanbrandt.
Referenties
Standaard AH groene linzen verpakkingsrecept.