Recepten > Indiaas Gekruide Pompoen-Wortelsoep

Indiaas Gekruide Pompoen-Wortelsoep

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pompoen schillen, ontkernen en in blokjes snijden.
  2. Wortel schillen en in plakjes snijden.
  3. Rode peper ontzaden en in reepjes snijden.
  4. Gember, ui en knoflook schillen en fijn hakken.
  5. Pompoen, wortel, rode peper, gember, ui en knoflook in de olie aanfruiten.
  6. Kerriepoeder erover strooien en goed mengen.
  7. Groentebouillon erbij gieten en 20 minuten laten koken.
  8. Soep pureren.
  9. Voeg de kokosmelk en kookroom toe en laat nog 10 minuten door koken.
  10. Serveer met geroosterd amandelschaafsel, koriander en olie.

Notities

Dit is een robuust gerecht dat veel variatie kan hebben. Elke verhouding pompoen en wortel zal wel oke uitpakken. Een derde van het pompoen-wortelgewicht kan vervangen worden door aardappel om de soep wat vullender te maken. De soep kan ook verdund worden met tot wel een liter extra groentebouillon. Munt ipv. koriander is ook een optie.

Hokkaido- en flespompoen werkt goed. Zonnebloemolie/pittige olijfolie werkt goed voor bakken/serveren, maar bakken in boter en exotischere serveerolie gebruiken werkt ook.

De kookroom en serveerolie zijn enigszins inwisselbaar. Het gerecht kan iets chiquer geserveerd worden door van tevoren de koriander door de olie te pureren en dit mengsel op tafel te zetten. Gebruik dan vier eetlepels olie op een bosje koriander.

Referenties

Dit gerecht is een creatieve kruising van twee recepten uit Marktfrische Küche, Dr. Oetker, 2007: