Rijst met Mango-Tomatensaus
Ingrediënten
- Kip 200 gr
- Mango 1
- Paprika geel 1
- Crème fraîche 125 gr
- Tomatensaus 500 ml
- Ui middelgroot 2
- Knoflook 2 tenen
- Rijst 200 gr
- Olie voor bakken
Bereiding
- Kook de rijst.
- Snipper de ui en pel de knoflook
- Snijd de mango, paprika en kip in blokjes
- Bak de ui glazig.
- Voeg de kip toe en schroei dicht.
- Bak de paprika en mango kort mee.
- Knijp ondertussen de knoflook uit boven de pan.
- Voeg de crème fraîche toe en laat smelten.
- Voeg de tomatensaus toe en laat een minuutje of 10 pruttelen.
Notities
De kip gelijk helemaal doorbakken hoeft niet, want het gaart nog mee in de tomatensaus.
De kip kan uitgedroogd gaan smaken als die helemaal doorbakken is en daarna volledig meestooft.
Waarschijnlijk smaken tofoe, cashewnoten en kikkererwten ipv. kip ook.
Laatstgenoemde hoeft niet gebakken te worden.
Knoflook kan ook meegebakken worden (dan hakken ipv. persen).