Recepten > Verse Rijstloempia's met Pindasaus

Verse Rijstloempia's met Pindasaus

Ingrediënten

Ingrediënten pindasaus

Eventueel ook nog wasabi erbij.

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Tofu/zalm in repen snijden en met olie husselen.
  3. Tofu op een bakplaat met bakpapier ong 30 min bakken, 1x keren (of zalm bakken volgens verpakking).
  4. Komkommer, paprika, avocado en radijsjes in kleine reepjes snijden
  5. Evt. wortel raspen/in kleine reepjes snijden
  6. Alle ingrediënten voor de pindasaus goed mengen in een bakje. Genoeg water toevoegen zodat het smeuïg blijft.
  7. Quichevorm met warm water op een stoofje zetten.
  8. Rijstvellen één voor één even weken in het water, ingrediënten op het bord erop leggen en oprollen.
  9. Serveren met de pindasaus en evt. meer sojasaus.

Notities

Bijna elke verse groente zal hier lekker in zijn. Zelfs fruit, zoals mango, kan ook. Wel is het belangrijk om tofu/avocado o.i.d. toe te voegen zodat het voldoende vult. Garnalen kunnen ook ipv. tofu/zalm. Evt. kunnen er nog verse kruiden worden toegevoegd, zoals koriander of munt. Serveren kan ook met een beetje vissaus i.p.v. pindasaus.

Referenties

Er zijn legio recepten voor de vulling van de loempia's online te vinden. De pindasaus is gebaseerd op een standaard pindasaus, zie bijvoorbeeld dit recept. Eenmalig hebben we een veel lekkerder recept gebruikt, maar dit is niet meer terug te vinden. Hieruit komt wel de toevoeging van de azijn.