Uiensoep
Ingrediƫnten
- Ui 600 gr
- Kaas geraspt 200 gr
- Broodjes
- Tijm 2 tl
- Boter 30 gr
- Bloem 2 el
- Knoflook 1 teen
- Bouillon 1 l
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Smelt de boter in een pan.
Voeg de uien toe en bak ze langzaam aan.
Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten.
Roer ze tussentijds af en toe door.
Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
- De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.
Voeg de tijm toe, pers de knoflook boven de pan uit en bak even kort mee.
- Voeg de bloem toe.
Meng het goed met de uien.
Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
- Voeg de hete bouillon toe.
Schraap over de bodem van de pan.
Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
- Laat de soep nog een minuut of 10 trekken.
Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met broodjes met gesmolten kaas uit de oven.
Notities
Neem een pan met een dikke bodem om bij constante temperatuur de ui te kunnen karamelliseren.
Ook belangrijk dat de pan bestand is tegen aanbakken.
Referenties
Franse uiensoep