Zalmpasta
Ingrediënten
- Zalm 200 gr
- Spinazie vers 400 gr
- Room 125 gr
- Ui 1
- Knoflook 1 teen
- Pasta (gv) 250 gr
- Olie 3 eetlepels
- Peper
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de zalm in stukjes.
- Snipper de ui.
- Snijd de knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook in de olie in een hapjespan.
- Voeg de zalm toe en bak op middelhoog vuur gaar.
- Voeg de spinazie in porties toe tot deze is geslonken.
- Voeg de slagroom en flink wat peper toe.
- Zet het vuur hoog en laat de saus wat inkoken.
Notities
Evt. tegelijk met de slagroom wat witte wijn toevoegen.
Je kunt de zalm ook los bakken in de oven met dille en citroenplakjes (200 °C, 12 min) en daarna door de pasta mengen.
Kruiden zoals dille, cayennepeper en peterselie passen goed bij dit gerecht.
Referenties
Dit is een lekker voorbeeldrecept